Viikonlopun MP-reissu – päivä 2: Mihklin tila, Muhun strutsifarmi ja Otepää

Aamulla heräsimme virkeinä Muhun kesäiseen lauantaihin ja nautimme ensin majapaikassamme herkullisen aamiaisen. Mihklin tilan, eli Mihkli talun emäntä loihti erinomaisista raaka-aineista klassisen hotellimaisen aamiaisen, joka tosiaan oli hintansa väärti. Sen jälkeen kuulimme, että vieressä sijaitsee strutsifarmi, jota ei tietysti voinut jättää väliin.

Mihkli talu, eli Mihklin tilan pihapiiri

Erityismaininta Mihklin tilan huoneista, jotka olivat todella tilavia. Moottoripyöräkamat sopivat erinomaisesti huoneisiin.

Muhu Jaanalind, eli Muhun strutsi on perheomisteinen strutsifarmi ja kotieläinpiha. Muitakin eläimiä löytyy paikalta, kuten kenguruita, seeproja ja hevosia. Strutsifarmi kasvattaa strutseja lemmikeiksi, lihaksi ja tietysti sulkia varten. Niitä ostettiinkin paikalla olevien turistien toimeen melko ahkerasti. Lämmin suositus tälle hauskalle ja pienelle kotieläinpihalle, joka lämmittää kovimmankin motoristin sydämen.

Strutsifarmivierailun jälkeen hyppäsimme pyörien selkään ja lähdimme kohti manteretta, eli laivalla taas yli. Tässä artikkelissa lisätietoa Saarenmaan lautasta. Pysähdyimme pikaisesti Pärnun auto24ringillä, josta meillä on täällä blogissakin ollut aikaisemmin juttua.

Tässä tarkempi reittimme Muhulta Otepäälle, jossa pysähdyimme lopulta Pühajärve Spa & Hotel-nimiseen hotelliin. Matkalla oli yksi erinomainen ajopätkä, mutta sitä emme halua ruuhkauttaa (itsekästä, tiedetään!), joten en sen tarkempi koordinaatteja aio antaa. Tätä reittiä seuraamalla huomaatte kyllä, missä kohtaa hyvä pätkä tulee 🙂

Pühajärven hotelli oli melko viihtyisä ja siitä teki erityisen hienon sen sijainti. Se tosiaan sijaitsee Pühajärven rannalla ja sinne pääsee vapaasti uimaan. Rannalle on tehty viihtyisä ja pieni hiekkaranta. Hotellissa ei tosiaan mitään valittamista, mutta me satuimme tulemaan juuri sellaisena iltana, että kaikki lähellä olevat ravintolat olivat varattuja yksityistilaisuuksiin, mikä tarkoitti sitä, että “jouduimme” syömään hotellin baarissa. Terassilla oli kuitenkin kiva istua ja viettää iltaa.

Näin saimme päätökseen kakkospäivän ja vikana päivänä suuntasimmekin takaisin Tallinnaan. Pysähdyimme matkalla vielä Viljandissa, joten sen verran tulee vielä tekstiä!