Pärnun keskustan ravintolat

Pärnun keskustassa on useita eritasoisia ravintoloita, joissa tämän talven aikana olemme ehtineet vierailla, osassa jopa useampaan kertaan. Ajattelin kerätä Pärnussa vierailijoille lyhyen listan keskustan ravintoloista. Ravintolat ovat ehkä osittain valikoitu omien mieltymysten mukaan, mutta on listalle eksynyt myös muutama kavereiden kestosuosikki. Hintataso näissä kaikissa paikoissa on Viron keskitasoa, ja jotta pääsee meidän listalle niin ruuan on oltava hyvää ja palvelun erinomaista.

Ferron drinkkilistan valikoimaa

Villa Wesset

Villa Wesset hurmaa meidät kerrasta toiseen. Harvoin voi hotellin ravintolasta pitää näin paljon, mutta miljöö ja ruoka ovat olleet lähes joka kerta huipputasoa. Talvisaikaan palvelu on rivakkaa, mutta kesällä on syytä valmistautua odottamaan hieman pidempiä aikoja, koska ravintolan asiakaspaikat lähes triplaantuvat talvesta kesäterassin avautuessa. Terassi on mitä mainioin paikka istahtaa rannalta tullessa vielä yhdelle drinkille nauttimaan auringonpaisteesta. Terassille paistaakin aurinko puolesta päivästä aina iltaan saakka. https://wesset.ee/en/

MUM Cafe

Mum on toinen meidän perheen kestosuosikki, aina hyvä ruoka sekä tosi tosi tosi kiva drinkkilista. Ravintolan sisustus on viihtyisä ja palvelu aina hyvää. Kesällä ravintolalla on isohko terassi kävelykadulla, jossa on kiva katsella ohikulkevia ihmisiä. Mum saattaa näyttää ulkoapäin täydeltä, mutta ravintolalla on myös iso yläkerta ruokailijoita varten. Joten rohkeasti sisään tarkistamaan mikä tilanne on. https://www.facebook.com/MUM-Cafe-1542458902645545/

Gastronoom

Gastronoom jakoi ensi alkuun tunteita hyvin paljon, mutta on voittanut meidät puolelleen. Hyvä ruoka ja palvelu sekä kekseliäs drinkkilista saavat palaamaan sinne uudelleen. Gastronoomin kesäterassi on pienehkö, mutta melko usein varjossa joten jos kesäpäivä on todella hikinen, voi tämä terassi olla se paras mahdollinen kokemus. https://gastronoom.eu/en

Kolhethi

Kolhethi oli noin 10 vuotta sitten yksi ensimmäisistä ravintoloista, jos ei jopa ensimmäinen, jossa kävimme Viron reissulla. Samalla myös ensimmäinen kerta gruusialaisen ruuan parissa. Kolhethi on todellakin löytö jos tykkää lihasta ja juustosta. Talon saslik niin lihalla kuin kanalla vie kielen mennessään, samoin kebab. Ja hatsapuri on varmasti maan paras. Kolhethilla on myös pieni terassi, jossa voi ruokailla pitkin päivää, aurinkokin terassille pilkahtaa päiväseltään. https://www.kolhethi.ee

Ferro

Ferro on pieni paikka Pühavaimun kävelykadulla, ja suhteellisen uusi tuttavuus meille. Ferron ruokalista on meidän makuun aika suppea, mutta ruoka ollut joka kerralla maittavaa ja palvelu aina hyvää. Ferrossa on erinomainen viinilista ja hyvä drinkkilista. Ravintolan terassi on pienehkö ja usein varjoinen, mutta miellyttävä istua kesäkuumalla. https://www.ferroresto.ee

Edelweiss

Onneksi on yksi paikka Pärnussa missä saa oikein kunnon kokoisen schnitzelin, ja vielä hyvän sellainen. Edelweiss on nimensä veroinen, sisustus kuin suoraan alppikylästä, takkatuli räiskyy talvella ja henkilökunta kulkee tirolilaismekoissa. Muukin ruoka on varsin hyvää, mutta se Schitzel! Lounasaikaan Edelweissessa on talviaikaan aina päivän lämmin ruoka ja keitto, joka on hyväksi todettu. Edelweissin terassi levittäytyy Kuninga-kadulle ravintolan eteen, ja on hyvin usein aivan täynnä. https://edelweiss.ee/en/

Leivakas, Kastrul ja Kohvila

Tämä trio ei ole ihan ydinkeskustassa, vaan kaupungin parasta pitsaa sekä erinomaista a la carte -ruokaa pitää mennä etsimään joen tuntumasta. Kolmikko avasi ovensa viime vuonna kesän lopulla ja näistä on tullut meidän perheen ihan ehdoton suosikki. Ensin on Leivakas, perheleipomo, jossa on kaikkea mahdollista suolaista ja makeaa tarjolla. Leivakasen lihapiirakka on yksi parhaimmista mitä olen vironmaalla koskaan syönyt. Ja ne pitsat. Ehdottomasti kaupungin paras pitsa tulee Leivakasen kiviuunista. Leivakasen seinän toisella puolella on Kastrul, aivan erinomaista casual dining-ruokaa tarjoava ravintola. Olen nauttinut täällä ehdottomasti yhden parhaimmista kala-annoksista sekä kampasimpukoista. Ja viimeisenä trion kolmas tähti Kohvila. Kohvila tarjoilee laadukkaita kahveja, myös kahvipapuja, erilaisia tee-laatuja sekä erinomaisia ekologisia viinejä niin mukaan kuin paikanpäällä nautittavaksi. Tämä kolmikko on kyllä mahtava. Kaikilla paikoilla on oma terassi ja upea näkymä joelle. https://leivakas.ee, https://www.facebook.com/kohvikkastrul/, https://www.facebook.com/people/Kohvila/100063716283085/

Steffani

Ja kun puhutaan pitsasta niin ei passaa unohtaa Steffani, niin rannassa kuin keskustassa. Onhan Steffani ikoni ja ihan syystä. Ruoka on hyvää ja sitä on todellakin riittävästi. Molempien paikkojen iso terassi takaa kesällä parhaan mahdollisen tunnelman ja palvelu on ollut aina iloista. Steffani on todella suosittu, joten tee pöytävaraus, varsinkin viikonloppuna, ja valmistaudu silti odottamaan, koska keittiössä on aina ruuhka. Tosin, on se sen arvoista. https://steffani.ee/en/frontpage-2/

Nikolai Lehtla

Lehtla on kiva paikka jos haluaa hyvin kotikutoista ja tavallista virolaista ruokaa. Lehtlasta ollaan saatu aina myös ystävällistä palvelua. Ravintola on yllättävän iso ja suosittu, joten kannattaa varautua odottamaan sekä ruokaa että palvelua jonkin aikaa. Henkilökunta kyllä huomaa, mutta ei vaan aina ehdi. Kesällä on kiva terassi kadulla, ja terassilla soittaa usein myös trubaduuri tai duo virolaista musiikkia. Talvisaikaan bändejä on myös sisätiloissa viikonloppuisin. Lehtlassa myös syyskuusta kesäkuun alkuun tarjolla joka viikko viikon keitto sekä joka päivä vaihtuva muu lounas, joita voi molempia sekä hinnan että maun puolesta suositella. http://www.nikolailehtla.ee/en/

Sweet Rosie

Sweet Rosie kuuluu Vana Villemi pubien perheeseen, ja vastaavanlaisia englantilaistyyppisiä pubeja löytyy mm. Tallinnasta. Sweet Rosie on kiva, ruoka ei ole ihmeellistä mutta täyttävää. Palvelu ollut aina varsin hyvää. Kesällä ravintolalla on iso terassi, ja sisätilatkin ovat varsin suuret. Pubi on todella suosittu, joten aina ei mahdu sisälle, tai joutuu odottelemaan jonkin aikaa pöytää. Sweet Rosie on myös meidän tietojen mukaan ainoa ravintola keskustassa, jonne ei saa ottaa koiraa mukaan. http://www.villemipubid.ee/sweet-rosie/

Supelsaksad

Supelsaksad on todellinen klassikko, avoinna kesät talvet ja aina täynnä porukkaa. Ruoka on erinomaista ja leivokset aivat tolkuttoman hyviä. Kesällä ravintolan isolla terassilla paistaa aurinko ja pöytiä on runsaasti. Varsikin viikonloppuisin suosittelen pöytävarauksen tekemistä jos haluat tiettyyn aikaan syömään. https://www.supelsaksad.ee

Aleksandri pubi

Ja vaikka kyseessä on keskustan ravintolat niin kunnon motoristi ei jätä mainitsematta Aleksandria, joka on tietysti niin moottoripäiden vakipaikka, reissaajien levähdyspaikka kuin paikallisten ruokapaikka. Aleksandrin ruokalista perustuu siihen, että ruoka mitä tilaat on hyvää ja sitä on lautasella paljon eikä se maksa liikaa. Tästä johtuen pubi on kesäaikaan todella täynnä, ja talvella erityisesti viikonloput on täyteen buukattuja. Pubin henkilökunta on hirmu mukavaa ja auttavat kaikilla mahdollisilla kielillä missä vain voivat. Pubin takapihalla on myös majoitustoimintaa ja siitä voit lukea tästä toisesta jutusta enemmän. https://hardtails.ee/2019/06/12/aleksandri-pub-guest-house-parnu/

Toivottavasti meidän suosikit auttaa sinua löytämään oman suosikkipaikkasi Pärnusta. Ja varmasti monta paikkaa jäi vielä mainitsematta, mutta ei huolta päivitellään listaa sitä mukaa kun ehditään syömässä käydä. Bon appetit!