Valga ja Valka

Valga on Viron ja Latvian rajalla oleva kaupunki, johon on helppo ajella vaikka päiväseltään, mutta me jäätiin yöksi. Tallinnasta Valkaan voi ajaa Tarton tai Viljandin kautta. Me ajamme normaalisti Viljandin kautta, vaikka tie on viivottemella piirretty. Tarton tie on kuitenkin huomattavasti vilkkaammin liikennöity ja kova rekkaliikenne tekee ajelusta epämiellyttävää.

Latviasta tultaessa kannattaa ehdottomasti tulla Siguldan kautta, ja nauttia mutkateistä sekä kauniista maisemista matkan varrella.

Valga, eli Valka on hieman ränsistynyt ja ei ehkä niin houkutteleva kuin moni muun Viron kaupungeista, mutta tarjoaa kuitenkin, jos ei muuta niin neuvosto-aikaisen fiiliksen siitä, miten asiat olivat ennen. Valgahan on kaupunki kahden maan välissä ja rajapyykit halkovat yhä kaupunkia, vaikka itse rajamuodollisuuksia ei enää ole.

Majapaikkamme Hotelli Metsis ei ole ihan keskustassa, mutta kävelymatkan päässä kyllä. Talon saunallinen sviitti oli siisti, sekä järkevän hintainen. Aamupala oli runsas ja palvelu ystävällistä. Mopot sai oven eteen parkkiin ja paikka vaikutti kaikin puolin rauhalliselta.

Valkassa ei ole kovinkaan montaa kunnollista ravintolaa, mutta Kohvik Lilli tarjoili meille erinomaisen ruuan ja hyvän palvelun.

Valgassa saattaa myös joutua tilanteeseen jossa toinen on Valgassa ja toinen Valkassa. Näin kävi minulle ja ajokaverille iltasella.

Kovin paljoa tekemistä ei tässä kaupungissa keksitty, joten kiertelimme aikamme pientä kylää, ihmettelimme hulppeita taloja, eriskummallisia patsaita sekä kaunista puistoa ja lähdimme hotellille takaisin saunomaan.