Sigulda, tuo Baltian Sveitsi

Siguldaa sanotaan Baltian, tai Latvian, Sveitsiksi ja mielenkiinnosta lähdimme katsomaan mitä tämä tarkoittaa.

Matka Jurmalasta Siguldaan ei ole pitkä ja päätimme tästä johtuen tehdä pienen mutkan ja ajaa suoran ja ison tien sijaan hieman pienempiä teitä perille. Toiset voisivat todeta, että tämä on virhe ja toiset että tämä on suuri erhe. Latvian pienemmät tiet on hmm… pienempi teitä ja niiden kunto vaihtelee täydellisestä asfaltista soratiellä kurvailuksi. Sekä P10-, että P4-tie tarjosivat asfalttia eri muodoissa, paikoitellen pääsimme laskettelemaan täydellistä mutkapätkää omenapuiden varjossa, paikoitellen vaihtoi sisuskalut paikkaansa kun perunapellolla ajeltiin. Mutta perille päästyämme ei matka kaduttanut lainkaan. Paikka on upea laaksoineen ja “vuorineen”. Kamera ei tee oikeutta paikan kauneudelle, joten suurin osa kuvista päätyi romukoppaan niiden ottamisen jälkeen.

Sigulda on kesäaikaan suosittu matkailukohde, joten yöpaikka kannattaa katsoa hyvissä ajoin valmiiksi. Me jäimme yöksi Sigulda-hotelliin, joka tarjosi ilmaisen parkkipaikan suoraan hotellin edessä ja järkevän hintaisen huoneen aamupalalla.

Alueen ravintolatarjonta ei hirveästi meitä vakuuttanut, joten päädyimme syömään hotellin ravintolassa, joka osoittautui hinnaltaan, palvelutasoltaan ja laadultaan erinomaiseksi.

Sigulda on todella kaunis paikka, ja aktiviteetteja lähistöllä on runsaasti. Siguldan linna on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Samoin monet aktiviteetit kuten riippuliito laakson yllä tai gondolihissillä ajelu kannattaa käydä testaamassa. Kesällä jonot moniin paikkoihin voivat olla todella pitkät, joten netistä lippujen etukäteen varaaminen voi olla viisasta.

http://zipline.lv/en/
https://www.tourism.sigulda.lv/turaida-medieval-castle-en/

Siguldan alueella on myös pari viinitilaa, joissa tehdään pääasiassa viinimarjoista sekä raparperista erilaisia viinejä ja siidereitä. Meille tarttui mukaan pari raparperikuohuviiniä, jotka osoittautuivat yllättävän hyviksi tuotoksiksi.

Siguldasta matka jatkui kohti Valgaa ja Viron rajaa, mutta Sigulda ei missään tapauksessa ole vielä nähty, ja tähän paikkaan pitää tulla tutustumaan uudelleen.