Airbnb-kokemus Pärnusta

Pärnu on ehdottomasti Viron kesäpääkaupunki ja syystäkin. Siisti ja huoliteltu puukaupunki muuttuu kesäkeitaaksi heti, kun kevään ensimmäiset auringonsäteet osuvat kävelykadun kivetykseen.

Pärnu on loistava viikonloppukohde moottoripyöräilijöille ja haluankin jakaa erään erinomaisen Airbnb-kokemuksen ja muutamia vinkkejä.

Pärnuun lähtiessä kannattaa suunnitella ajoreitti etukäteen. Pärnun maantie on mopoilijalle todella tylsä, sillä se on käytännössä koko matkalta pelkkää suoraa ja siellä on paljon liikennettä. Kannattaakin lähteä kiertämään esimerkiksi Haapsalun kautta, jos vaan on aikaa. Matkalla on usein paljon poliiseja ja Virossa todella suosittu Waze kannattaa pitää päällä.

Varasimme asunnon vain pari päivää ennen saapumista, joten vaihtoehtoja ei ollut enää jäljellä paljoa. Viikonloppuna oli Pärnussa paljon erilaisia tapahtumia, kuten ruokafestivaali Grillfest, kuohuviinifestari Mullfest ja lisäksi parin muun lisäksi Baltian driftingin mestaruusosakilpailut.

Saimme varattua hyvään hintaan kaksion läheltä kävelykatua ja keskustaa. Kahdelle yölle (la-ma) hintaa oli noin 120€ kaikkine Airbnb-kuluineen (kolmelle hengelle).

Kaikin puolin tämä majoitus oli rahansa arvoinen ja kaikki toimi oikein sujuvasti. Miellyttävä terassi, avara asunto ja siisteys olivat aivan parhaimmillaan. Asunnon löytää Airbnb-sivuilta. Airbnb:n sivuilta kannattaa etsiä kartan mukaan, sillä Pärnu on pieni, mutta esimerkiksi jo asunnot, jotka ovat ”10 minuutin ajomatkan päässä” ovat jo yllättävän kaukana.

Mopolla reissuun lähteminen on aina sitä, että siitä prätkästä murehtii, jos sen joutuu jättämään vieraaseen paikkaan. Tämä asunto on todella hyvällä paikalla. Hienointa on se, että kyseessä on umpikuja, joten pihalla ei ole liikennettä muuten kuin talon asukkaiden osalta.

Parvekkeelta näkyivät sekä auto, että pyörä.

Pihalla on hyvä parkkipaikka, johon saimme pyörän erinomaisesti auton eteen ”piiloon”. Lisäksi taloyhtiössä oli hissi, mikä helpotti menemistä 4. kerrokseen ajokamoissa.

Kävelykatu oli tosiaan lähellä, kuten myös ruokakauppa ja apteekki. Sopii hyvin myös pienemmälle perheelle.

Pärnussa pääsee sunnuntaisin nauttimaan hyviä brunssejakin ja esimerkiksi Mullfestin yhteydessä järjestettiin shamppanjabrunssi Villa Ammendessa. Brunssi oli hieman kallis (39€) tarjoiluun nähden, mutta ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Villa Ammende

Pärnu ei pettänyt tälläkään kertaa ja pääsimme nauttimaan erinomaisesta pikkulomasta.