Moottoripyöriä ja kauneutta – messupäivitys Tartosta

Tänä vuonna Tarton motoexotiikka -messuille päätettiin houkutella meitä naisia kasapäin ja tämän vuoksi messujärjestäjät päättivät yhdistää moottoripyöräilyn ja kauneuden saman katon alle. Yhdistelmä on ihan hauska ja pakkohan sitä oli mennä katsastamaan.

Tallinasta Tartoon pääsee oman auton ohella myös junalla ja bussilla, moottoripyöräily tässä takatalvessa ei valitettavasti tullut kyseeseen. Autoilijalle tie on suora ja tasainen, mopoilijalle tylsän suora ja tasainen. Bussi- ja junalippujen hinnat ei päätä huimaa, joten hinnan ja matka-ajan puolesta myös ne ovat hyviä vaihtoehtoja. Bussi tulee suoraan keskelle kylää, juna-asemalta hieman matkaa keskustaan. Busseja voi tiirailla mm. täältä www.luxexpress.fi ja junia täältä www.elron.ee

Tartoon voi tehdä päiväreissun, mutta mukava paikka se on myös majoittua. Me olemme tykänneet yöpyä suomalaisomisteisessa Tampere Majassa, jossa on mopoille aidattu takapihan parkkipaikka, tilavat huoneet ja mahdollisuus saunan vuokraamiseen. Enemmän majoituksesta voit lukea myöhemmin täältä.

Ja sitten itse messut. Messuille sai ostaa ennakkoon lippuja www.piletilevi.ee palvelusta 8 euron hintaan, mitä pidin varsin kohtuullisena.

Messut olivat sitten vähintään tylsät. Viime viikolla tsekkattiin Tallinnan motomessut läpi 25 minuutissa ja Tartossa meni tänään aikaa noin 40 minuuttia. Näytillä oli kyllä mukava määrä pyöriä, myös rakenneltuja, mutta kaikki muu puuttui. Ei ollut vaatteita, ei kypäriä eikä muutakaan tarviketta. Joten Suomen messuihin tätä ei kannata verrata, eikä Suomesta näitä varten Viroon lähteä. Sääli sinänsä. Kauneuspuolelta olisi toki saanu vaikka häämekon tilattua…

Kauneuspuolella oli sitten rasvaa ja tököttiä jokaiselle naamalle. Oli bodausmömmöjä, vegaanisia kenkiä, alusvaatteita ja kosmetiikkaa, mutta meidän tarpeet eivät tällä kertaa kohdanneet, joten sekin puoli messuista jäi aika laihaksi. Mukana ollut mies kyllä totesi, että harvemmin mopomessuilla on näin paljon hyvännäköisiä naisia, joten ehkäpä messut tässä kohtaa täytti osasta kävijöiden odotukset 😉

All and all! Ei Tartoon ens vuonna kannata tämän takia tulla, mutta muista syistä kyllä. Tartossa saa yhä mainiota ruokaa ja juomaa, ja niistä pitääkin kirjotella myöhemmin.

Alla vielä muutama kuva messutarjonnasta.