Pikareissu Kaberneemessä – arvostelussa Kaberneeme Sadamakohvik

Pohjois-Viron rannikkoa pitkin ajamalla pääsee lopulta Venäjälle, mutta matkalle mahtuu mukavia pieniä paikkoja, jotka ovat ainakin pysähtymisen arvoisia. Narva maantee vie kätevästi suoraan Tallinnasta Narvaan, mutta me päätimme sunnuntain ratoksi lähteä pikareissulle johonkin suuntaan – ajeltuamme hetken ympyrää tutuilla pätkillä suuntasimme katseen pohjoiseen.

Ajoimme ensin Muugaan, jossa sijaitsee iso satama, josta suuntasimme pikkuteitä pitkin Maarduun. Maardu on Neuvostoliiton ajoilta ja siltä se vähän näyttääkin. Se ei ole ehkä se kaunein, tai trendikkäin paikka, mutta suosittelen silti ajamaan sen kautta. Voit käväistä paikallisessa puodissa tai ostaa sen ulkopuolelta mummolta marjoja.

Tiet eivät tällä puolella Narva maanteetä ole juuri minkäänlaisessa kunnossa ja porukassamme ollut Fireblade ei ollutkaan se paras vaihtoehto. Yritimme löytää mukavaa kohtaa merelle, mutta ennen Kaberneemeä päädyimme vain umpikujiin tai yksityistonteille – hiekkateiden kautta.

Lopulta päätimme suunnata Kaberneemeen myöhäiselle lounaalle-aikaiselle päivälliselle ja kohteeksi valikoitui Kaberneeme Sadamakohvik, eli Kaberneemen satamakahvila. Kaberneemen alue on taas nimenomaan trendipaikka ja siellä järjestetään kaikenlaisia tapahtumia, sekä alueelta löytyy muutamia kehuttuja ravintoloita. Satamakahvilan ympäristössä on tietysti satama, lisäksi siellä on ranta, tapahtumateltta ja kaunista maisemaa.

Ruoat tilataan tässä kahvilassa tiskiltä ja ruokalista on melko yksinkertainen: burgeria, risottoa, kalaa ja muita perusruokia. Hinnat eivät olleet siinä mielessä edullisimmasta päästä, vaikka kyseessä kahvila olikin ja 9.50 € maksavalle burgerille asetettiin korkeat odotukset.

Ruoka tuli nopeasti ja burgerit maistuivat hyvältä. Lisämajoneesi rinnalla pelasti annoksen täysin, se oli nimittäin todella herkullinen, vaikka burgerissa ei sinänsä mitään vikaa ollutkaan. Toisaalta, miten erikoista siitä burgerista voikaan saada, joten ruoka kaikin puolin 5/5.

Tunnelma oli viihtyisä, kahvila itse oli siisti, mutta sisältä hieman ankea. Tuntui siltä, että iso osa kahvilan pöydistä oli siirretty pois ja sisälle oli tehty vain yksi useamman henkilön istuttava pidempi pöytä. Saattoi olla jokin erikoisratkaisu tulossa olevalle seurueelle tai muuta vastaavaa.

Kauniilla säällä Kaberneeme tarjoaa loistavat puitteet merinäköalalla ja sateisellakin säällä kahvila on ok – terassi on katettu. Mikäli suuntana moottoripyörällä itä tai pieni lounasreissu Tallinnasta, Kaberneeme kannattaa käydä katsastamassa. Kaberneeme on esimerkiksi kätevästi matkalla, kun suuntaa vaikkapa Ontikan kartanolle.

Ainakin ravintolan vieraille parkki oli maksuton kahdeksi tunniksi