Harjumaan mopokauden avajaiset

Tallinna sijaitsee Harjumaan alueella ja viime viikolla, 23. huhtikuuta, yksi alueen kunnista, Rae vald, järjesti MP-kauden avajaiset. On hienoa nähdä, että kunnat satsaavat kulttuuritoimissaan myös moottoripyöriin. Rae vald on Tallinnan naapurikunta ja sinne pääsee erinomaisesti moottoripyörällä.

Raen ja Tallinnan yhdistävä tie on Tartu maantee, eli Tarttoon menevä maantie. Se on uusi ja hyvässä kunnossa oleva suora tie, josta pääsee helposti ensin Peetriin. Peetri on yksi Raen keskuksista. Sieltä pääsee kiertämään pikkureittejä ympäri kuntaa.

Motoristeja pyydettiin kerääntymään Peetrin koulun parkkipaikalle ja koska minulla ei ole vielä omaa ajokorttia, olin autoilevana vieraana tällä kertaa. Aviomies ja isä osallistuivat omilla mopoillaan kyllä! Moottoripyöriä oli joka lähtöön ja sainkin tulevana motoristina ihailla niitä siellä riittävästi.

Tässä noin puolet paikalla olevista moottoripyöristä.
Meidän perheen motoristeja

Koululta ajettiin letkaa noin 10km pikkuteitä ja päätepysäkki oli Jürin kirkon viereisessä puistossa. Jürin kirkko on kaunis ja historiallinen kirkko, jossa on myös hautausmaa. Kirkon vieressä sijaitsevassa puistossa järjestettiin muutakin tapahtumaa ja siellä palkittiin juoksijoita (mitä lie sitten juoksivatkaan – ei selvinnyt meille).

Oli mukava nähdä, että kunta oli keskittänyt pari eri tapahtumaa tähän samaan tiistai-iltaan ja paikalla oli paljon ihmisiä. Sinne oltiin saatu myös yksi ruokarekka sekä krääsää ja herkkuja myyviä kojuja. Soitti siellä bändikin.

Ruokajono oli melkoisen pitkä

Meille ei kuitenkaan ollut tästä tapahtumasta paljoa enempää iloa, joten lähdimme melko pian ajamaan kotiin illalliselle. Nautin kuitenkin siitä, että paikalle saapui niin moni motoristi alueelta ja tunnelma oli erittäin pirteä ja positiivinen. Tapahtuman järjestäjän mukaan he eivät odottaneet näin montaa pyörää ja motoristia paikalle 🙂

Puistoon sai parkkeerata hyvin

Tallinnan vierestä löytyy paljon pieniä kyliä, joissa on yleensä jonkinlainen keskusta. Niistä löytyy kauppoja ja yleensä jokin ravintola tai kahvila. Niitä kannattaa käydä kokeilemassa. Mopot saa näissä paikoissa lähes aina hyvään ja turvalliseen parkkiin, sekä tarvittaessa ajo-ohjeet seuraavaan lähimpään kylään.